Bel ons: 085 - 016 06 06 e-mail

Metod wordt de nieuwe IKEA keuken

Metod wordt de nieuwe IKEA keuken

IKEA keuken met meer flexibiliteit

Volgens het Zweedse persbericht van de meubelgigant biedt de nieuwe IKEA keuken niet alleen meer flexibiliteit, maar maakt het ook maximaal gebruik van de ruimte en biedt grotere mogelijkheden om een persoonlijke stijl te creëren. De modulaire opbouw is gebaseerd op een maatvoering die verloopt in stappen van 20 cm. De standaarddiepte is 60 of 37 cm. IKEA belooft dat ook het monteren eenvoudiger wordt met de introductie van een functionele montagerail voor bovenkasten.

Lades

Foto Ikea Keuken Metod Lades

Uit eigen ervaring weten we dat met name de mogelijkheden voor laden in het Faktum-systeem soms ontoereikend zijn. Daarvoor maakten we al heel vaak maatwerk oplossingen. Het nieuwe keukensysteem biedt veel meer mogelijkheden. Ook voor dubbele lades. Je kunt zelfs kiezen voor een basic-lade en een luxere uitvoering met demper. Een zelfopenende lade na aanraking (bijvoorbeeld met de knie) behoort ook tot het gamma.

Nieuwe maten IKEA keuken

De nieuwe IKEA keuken heeft nog twee belangrijke mogelijkheden die we hiervoor vaak als maatwerk hebben geleverd: hogere en bredere kasten (tot 240 cm hoog en 80 cm breed) en de mogelijkheid om open kasten in je ontwerp op te nemen. De laatste mogelijkheid wordt zelfs geleverd met kleuren aan de binnenkant. Ook de onderkasten veranderen. Binnen het Metod-systeem worden deze 10 cm hoger in vergelijking met Faktum. Dat betekent meer bergruimte en standaard een minder hoge plint. En ben je wat langer en wil je een hoger werkblad, dan zit je ook niet vast aan een overdreven hoge plint. Daar worden we blij van!

Teveel IKEA?

Metod Ikea Keuken foto

De nieuwe IKEA keuken zal op den duur Faktum vervangen. Zoals vaak bij nieuwe introducties is er hier en daar ook commentaar. Zo reageert er in het forum van Ikeafans.com bijvoorbeeld iemand die bang is geen vervangende onderdelen meer te kunnen kopen en iemand anders klaagt over het feit dat de nieuwe keuken een veel te groot IKEA signatuur heeft. Waarschijnlijk zal IKEA gewoon onderdelen blijven leveren voor de oude keukens. En wij zien juist veel meer mogelijkheden voor een persoonlijke signatuur met Metod. En hoe dan ook: mochten beide forumposters gelijk krijgen: ze kunnen altijd bij HoutCuisine terecht. Overigens lanceert IKEA naast Metod ook een nieuwe lijn handgrepen en inbouwapparatuur.

Nieuwe mogelijkheden

Wij bereiden ons al voor op de nieuwe IKEA keuken. En we kijken er ook wel naar uit. Metod opent weer een scala aan nieuwe mogelijkheden voor personalisatie met HoutCuisine. Daarnaast zal het voor onze klanten nog makkelijker (en waarschijnlijk ook voordeliger) zijn om hun droomkeuken te realiseren. En natuurlijk zullen we met veel passie en plezier blijven werken aan prachtige oplossingen voor het Faktum-systeem en keukens van andere leveranciers.

Foto’s: Persfoto’s IKEA

Nieuwe IKEA keukenIkea keuken zwart MetodMetod Ikeanieuwe-ikea-keuken-metod-bike