Bel ons: 085 - 016 06 06 e-mail

Blogs

HoutCuisine nu ook (bijna) in Amsterdam

Net buiten metropool Zwolle vind je het hoofdkantoor van HoutCuisine. In wereldstad Rotterdam vind je een selectie van HoutCuisine fronten in de mooiste kookwinkel van Nederland. Binnenkort vind je ons ook in de grootste stad van Nederland. Niet op een lullig bedrijfsterrein buiten de ring, maar aan de Keizersgracht.

Lees meer


Betonlook wanden in de keuken

Betonlook wanden zijn niet meer weg te denken uit het interieur. De strakke en industriële uitstraling van beton past prima bij het huidige tijdsbeeld. Het eerlijke en nuchtere aanzien van het beton combineert heel goed met natuurlijke materialen. En dan met name hout. Niet gek dat we het bij HoutCuisine warm krijgen van deze combinatie met onze fronten.

Lees meer


Food fotografie met je smartphone: 30 foto tips

Food fotografie is niet bepaald onze business. Wij maken houten keukens op basis van IKEA keukens. Maar naast mooie keukens houden we ook van heerlijk eten, drinken en koken. Regelmatig gaan er succesrecepten over en weer tussen onze meubelmakers. En het is ook niet vreemd als er tijdens de lunch een kookmagazine en soms een kookboek met prachtige food fotografie op tafel komt. Die zwak voor eten en prachtige culinaire fotografie is eigenlijk logisch. Uiteindelijk dragen wij bij aan een prachtige ruimte die prettig is om te leven, genieten maar tenslotte vooral dient om te koken.

Lees meer


De beste kookboeken van afgelopen jaar

Bij HoutCuisine zijn we niet alleen gek op hout en mooie keukens. Ook lekker koken en goed eten zijn geliefd. Terugkijkend op het jaar bespraken we de beste kookboeken die in 2014 verschenen. Bedoeling was om een absolute HoutCuisine-favoriet van het afgelopen jaar te benoemen. Net zoiets als de verkiezing voor Kookboek van het Jaar. Maar dat is niet gelukt. Niet één kookboek kwam dubbel voor op onze lijstjes. De persoonlijke voorkeuren liepen van een boek over het bereiden van groot wild tot het laatste vegetarische kookboek van Ottolenghi. De gemoederen liepen hoog op. Het werd dus tijd om een specialist in te schakelen. Gezamenlijk zijn we tot de HoutCuisine top-5 van beste kookboeken van afgelopen jaar gekomen.

Lees meer


Een kinderkeukentje: 10 doe-het-zelf tips

Bij HoutCuisine maken we houten maatwerk keukens op basis van IKEA keukens. Hetzelfde deden we voor een special actie met twee exemplaren van het welbekende Duktig kinderkeukentje van IKEA. De gepimpte kinderkeukentjes zijn zo gewild dat we regelmatig de vraag kregen of we deze zo verkopen. Nee dus. Maar je kunt natuurlijk zelf aan de slag om een kinderkeukentje helemaal naar wens te maken. Tien tips voor een uniek kinderkeukentje.

Lees meer


Groente uit eigen keuken

De reis die groente naar je bord aflegt, wordt steeds korter. Lokaal consumeren is hot. Wat van dichtbij komt is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens beter voor onze planeet. Steeds meer mensen gaan zelf aan de slag met groente verbouwen. Alleen, met het gezin of misschien wel met de buurt. In de voortuin, op het balkon en zelfs in de keuken. Urban gardening is dé trend.

Lees meer


Welke kleur geef jij je keuken in het nieuwe jaar?

Een nieuw jaar betekent een frisse start. En bij een frisse start horen nieuwe kleuren. Trendwatchers draaien overuren om te voorspellen welke kant het op gaat. Je keuken restylen kan al in een handomdraai door het verven van een muur. Maar welke kleur kies je? Om het je gemakkelijk te maken, zetten we de kleur- en verftrends voor dit jaar op een rijtje.

Lees meer


Keuken uit de reclame van Unox

De keuken uit de Soep in Pak reclame van Unox valt op. Dat merken we op het hoofdkwartier van HoutCuisine. Als er voor de derde keer deze maand gebeld wordt met de vraag of wij kastdeurtjes kunnen leveren “zoals in de reclame van Unox” weten we dat deze reclame inspireert. En om niet een hele blog te hoeven lezen voor het antwoord: ja, wij kunnen je helpen met het realiseren van zo’n keuken als in de reclame.

Lees meer


Metod wordt de nieuwe IKEA keuken

Na ruim twintig jaar trouwe dienst lijken de Faktum-keukens van IKEA plaats te gaan maken voor een geheel nieuw systeem: Metod. Met Metod speelt IKEA in op de nieuwe keukentrends en maakt de indeling van haar keukens nog flexibeler. De eerste geruchten lazen we afgelopen februari al op Ikeafans.com. Officieel is het nieuwe IKEA keukensysteem  op 6 maart 2013 gepresenteerd in Stockholm. Vanaf 15 april is de nieuwe IKEA keuken verkrijgbaar in Noorwegen. Verwacht wordt dat de nieuwe IKEA keuken in het eerste half jaar van 2014 in Nederland leverbaar is.

Lees meer


Maatwerk keuken in koffiebar Zwolle

Een maatwerk keuken van HoutCuisine is vanaf vandaag het middelpunt van een bijzondere koffiebar in Zwolle. In de winkel van onze partner Huishout kun je nu naast meubels en woonaccessoires nu ook terecht voor een goede kop koffie. En niet zomaar een koffie want net als de houten keukens van HoutCuisine heeft de koffie bij Koffie to Go een mooi verhaal.

Lees meer