Maatwerk Mogelijk

FCS-gecertificeerd

Verschillende Houtsoorten

Maatwerk met IKEA

Met een IKEA keuken kun je veel kanten op. De elementen zijn zo ontworpen dat je er volop mee kunt combineren, waardoor je jouw keuken naar wens kunt opbouwen. Maar wat als je toch nét even iets anders wilt dan de standaard maatvoering? Dan heb je maatwerk nodig.

Frontjes zijn uiteraard gemakkelijk te vervangen. Maar een andere kastmaat? Of een dieper werkblad? In overleg is heel veel mogelijk. We nemen je mee in een aantal voorbeelden van specifieke wensen waar wij invulling aan kunnen geven.

Niet standaard keukenapparatuur

Misschien een trend, maar wel here to stay; de wijnklimaatkoelkast. En zo bestaat er nog meer apparatuur die niet altijd in een IKEA keuken past. Het is het best als het apparaat wel qua breedte in een IKEA kast past, maar de hoogte maakt niets uit. Wij kunnen de deur- of ladefronten in die kast gemakkelijk langer of korter maken. Daarom is het niet nodig rekening te houden met de hoogte van de deuren van de apparatuur. Heb je toch keukenapparatuur in gedachten die breder is dan de standaard kastbreedte van IKEA? Daar hebben wij ook een oplossing voor; scroll verder naar ‘eiken kast op maat’.

keukenfronten massief eiken zwart gebeitst
Zwarte keukenkasten massief eiken ikea keuken

Hoge kastdeuren

De keukenkasten van IKEA gaan tot een hoogte van 2,40 meter. Maar bij IKEA bestaan geen deuren van 2,40 meter hoog, waardoor je eigenlijk genoodzaakt bent twee kortere deuren onder elkaar te plaatsen. Dit kan ten koste gaan van het lijnenspel of het beeld dat je voor ogen had. Dat is bij ons geen issue; geef gewoon de gewenste lengtemaat door, en wij zorgen dat het in orde komt.

Dieper werkblad

De standaard werkbladen van IKEA zijn 63,5 centimeter diep, zodat ze goed aansluiten op de diepte van de IKEA keukenkasten. Maar wat als je een dieper werkblad wilt hebben? Dat kan! Je kunt nog steeds de IKEA kasten als basis nemen, en de kasten bijvoorbeeld een stuk naar voren plaatsen. Een dieper werkblad betekent dan ook een breder zijpaneel. Maar ook dat is geen probleem. Zo lang jij weet wat de maatvoering is, kunnen wij de panelen hierop aanpassen.

Ikea keuken fronten eikenhout
binnenlade fronten massief eikenhout keuken

Aanpassing in hoogte van deur of lade

Deur- en ladefronten hebben standaardmaten bij IKEA. Maar soms sluiten die niet aan bij je wensen, bijvoorbeeld als je een open vak wilt hebben, van een niet-standaard maat. Dit kan het geval zijn bij bepaalde apparatuur, een wijnkastje, een vak voor kookboeken of iets anders wat een specifieke maat heeft. Wij kunnen deur- en ladefronten gemakkelijk hoger of korter maken. Zoals gezegd, hoef je slechts de juiste maatvoering door te geven.

Eiken kast op maat

Het is ook mogelijk een gehele kast op maat te laten maken. Dit kan een oplossing zijn bij een afwijkende breedtemaat, bijvoorbeeld bij apparatuur die breder is dan de standaardkastmaat van IKEA. Maar het kan ook uitkomst bieden als je simpelweg een ander soort kast tussen je IKEA kasten wilt zetten. Denk bijvoorbeeld aan een kast met open vakken voor kookboeken, wijnflessen of servies dat je in het zicht wilt zetten.

massief zwarte houten keukenfronten
massief eiken werkblad

Ander maatwerk

Maatwerk dat verder reikt dan de hierboven beschreven voorbeelden is ook mogelijk, in overleg. Wij kunnen alles maken, als je de exacte afmetingen aan ons geeft. Dat vraagt om precisie; de verantwoordelijkheid voor de juiste maatvoering ligt daarom altijd bij jou. Neem graag even contact met ons op als je specifieke wensen hebt. Of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.