Maatwerk Mogelijk

FCS-gecertificeerd

Verschillende Houtsoorten

Fineer fronten

Kiest u voor fineer fronten, dan kiest u voor een natuurlijke uitstraling van uw keuken. Fineer fronten hebben een duurzaam en warm karakter. Fineer is 100% massief hout, echter een dun laagje van 1mm dat op een drager wordt gelijmd. Het fineer dat wij leveren is fsc gekeurd, dat wil zeggen dat dit op een verantwoorde manier wordt verwerkt.

Over fineer fronten

Deze fronten bestaan uit een kern van 18mm spaanderplaat die aan beide zijden beplakt is met dikfineer van 1 mm echt hout (eiken of noten). Dikfineer is als het ware een schil van echt hout die op een drager wordt gelijmd. Voor de afwerking van de kanten van het front wordt kantenband bevestigd, ook weer van echt fineer. De fineerfronten hebben dezelfde uitstraling als massieve fronten. Omdat het geen massief hout betreft, is de werking nihil te noemen. De randen hebben een R1 radius (geen scherpe randen).

Het dik-fineer bieden wij aan in foutvrij en rustiek eiken en in foutvrij Amerikaans noten.

Twee kwaliteiten eiken
Heeft het hout vrijwel geen noesten en oneffenheden dan noemen we het foutvrij of noestvrij hout. Hout met noesten, oneffenheden en kleurnuances noemen we rustiek hout. De noesten in rustiek eiken fronten zijn altijd zwart gevuld.

Kenmerken van fineer fronten

De richting van de houtnerf is standaard verticaal, behalve op plinten en lange horizontale delen. De fronten zijn voorzien van ladeboringen en scharniergaten die naadloos aansluiten op het IKEA Metod systeem.

 

Afwerking van het hout

Hout moet worden ingepakt in een beschermend laagje. Dit kan een olie of een lak zijn. Voor blanke lak gebruiken wij een matte Natuur-Effect lak. Gaat u voor een olie, dan hebt u keuze uit de op de website aangeboden kleuren.

Hout is een natuurproduct met structuur- en kleurverschillen want geen boom is hetzelfde. Ieder front heeft daardoor een uniek uiterlijk en kan afwijken van het gestuurde sample.

Om een zo egaal mogelijke samenstelling van fronten te krijgen is het raadzaam alles in 1 order te bestellen. De fronten worden namelijk per bestelling op maat voor jou geproduceerd. Een nabestelling kan qua structuur en kleur dan ook verschillen van een eerder geleverd paneel.

Noten fineer keukenfront

Samples

Bij ons kun je eenvoudig samples bestellen om te ontdekken welk frontje het beste past bij jouw keuken. Onze samples geven je de mogelijkheid om de textuur, kleur en kwaliteit van het hout van dichtbij te bekijken. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken voor je keukenrenovatie of -ontwerp. Omdat we begrijpen dat elke keuken uniek is bieden we deze service aan. Zo weet je zeker dat jouw gekozen fronten perfect aansluiten bij jouw stijl en interieur.

Plan een afspraak in onze showroom

Bezoek onze showroom in Hengelo om enkele voorbeeldkeukens met eigen ogen te zien. Wij staan klaar om je te adviseren en al je vragen te beantwoorden. Plan vandaag nog een afspraak, we kijken ernaar uit om je te verwelkomen!