Maatwerk Mogelijk

FCS-gecertificeerd

Verschillende Houtsoorten

Massief eiken
keukenfronten

Kiest u voor massief eiken fronten, dan kiest u voor een natuurlijke uitstraling van uw keuken. Hout is levend materiaal en heeft een duurzaam en warm karakter. Het hout dat wij leveren is fsc gekeurd, dat wil zeggen dat dit op een verantwoorde manier wordt verwerkt.

Over massief eiken fronten

Hout is een levend product. Bij warmte trekt hout samen, bij kou en vocht zet hout uit. Bij het monteren van de fronten is het daarom verstandig extra ruimte te voorzien. Kleine scheurtjes die ontstaan in tijden dat de verwarming hoog staat, zullen in de regel weer verdwijnen als de luchtvochtigheid weer toe neemt. Een optimaal luchtvochtigheidspercentage ligt tussen de 40 en 60%.

Twee kwaliteiten
Heeft het hout vrijwel geen noesten en oneffenheden dan noemen we het foutvrij of noestvrij hout. Hout met noesten, oneffenheden en kleurnuances noemen we rustiek hout. De noesten bij rustiek eiken zijn altijd zwart gevuld.

Kenmerken van massief eiken fronten

Massief eiken fronten worden vervaardigd uit eiken panelen die samengesteld zijn door eiken lamellen van verschillende breedte aan elkaar te lijmen. Om kromtrekken te voorkomen worden de fronten aan de achterkant voorzien van stalen strippen en zaagsneden (zie afbeelding). De randen van de fronten hebben een R2 radius, wat betekent dat ze niet meer scherp zijn.

De richting van de houtnerf is standaard verticaal, behalve op plinten en lange horizontale delen. De fronten zijn voorzien van ladeboringen en scharniergaten die naadloos aansluiten op het IKEA Metod systeem.

Afwerking van hout

Hout moet worden ingepakt in een beschermend laagje. Dit kan een olie of een lak zijn. Voor blanke lak gebruiken wij een matte Natuur-Effect lak. Gaat u voor een olie, dan hebt u keuze uit 10 op de website aangeboden kleuren.

Hout is een natuurproduct met structuur- en kleurverschillen want geen boom is hetzelfde. Ieder front heeft daardoor een uniek uiterlijk en kan afwijken van het gestuurde sample.

Om een zo egaal mogelijke samenstelling van fronten te krijgen is het raadzaam alles in 1 order te bestellen. De fronten worden namelijk per bestelling op maat voor jou geproduceerd. Een nabestelling kan qua structuur en kleur dan ook verschillen van een eerder geleverd paneel.

keukenfront eikenhout ikea keuken

Samples

Bij ons kun je eenvoudig samples bestellen van onze massief eiken fronten om te ontdekken welk frontje het beste past bij jouw keuken. Onze samples geven je de mogelijkheid om de textuur, kleur en kwaliteit van het hout van dichtbij te bekijken. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken voor je keukenrenovatie of -ontwerp. We begrijpen dat elke keuken uniek is, en daarom bieden we deze service aan zodat je zeker weet dat jouw gekozen fronten perfect aansluiten bij jouw stijl en interieur.

Plan een afspraak in onze showroom

Bezoek onze showroom in Hengelo om enkele voorbeeldkeukens met eigen ogen te zien. Wij staan klaar om je te adviseren en al je vragen te beantwoorden. Plan vandaag nog een afspraak, we kijken ernaar uit om je te verwelkomen!