Maatwerk Mogelijk

FCS-gecertificeerd

Verschillende Houtsoorten

Noten
fronten

Kiest u voor noten fronten, dan kiest u voor een natuurlijke uitstraling van uw keuken. Een van de meest kenmerkende eigenschappen is de prachtige, diepe kleur die varieert van lichtbruin tot donkerbruin, wat resulteert in een warme en luxueuze uitstraling. De fijne nerf en opvallende vlammen geven notenhout een uniek karakter en maken elk stuk hout visueel aantrekkelijk.

Over massief noten fronten

Hout is een levend product. Bij warmte trekt hout samen, bij kou en vocht zet hout uit. Bij het monteren van de fronten is het daarom verstandig extra ruimte te voorzien. Kleine scheurtjes die ontstaan in tijden dat de verwarming hoog staat, zullen in de regel weer verdwijnen als de luchtvochtigheid weer toe neemt. Een optimaal luchtvochtigheidspercentage ligt tussen de 40 en 60%.

Kenmerken van massief noten fronten

Massief noten fronten worden vervaardigd uit noten panelen die samengesteld zijn door lamellen van verschillende breedte aan elkaar te lijmen. Om kromtrekken te voorkomen worden de fronten aan de achterkant voorzien van stalen strippen en zaagsneden (zie afbeelding). De randen van de fronten hebben een R2 radius, wat betekent dat ze niet meer scherp zijn.

Kenmerken van noten fronten

De richting van de houtnerf is standaard verticaal, behalve op plinten en lange horizontale delen. De fronten zijn voorzien van ladeboringen en scharniergaten die naadloos aansluiten op het IKEA Metod systeem.

Afwerking van het hout

Hout moet worden ingepakt in een beschermend laagje. Dit kan een olie of een lak zijn. Voor blanke lak gebruiken wij een matte Natuur-Effect lak. Gaat u voor een olie, dan hebt u keuze uit de op de website aangeboden kleuren.

Hout is een natuurproduct met structuur- en kleurverschillen want geen boom is hetzelfde. Ieder front heeft daardoor een uniek uiterlijk en kan afwijken van het gestuurde sample.

Om een zo egaal mogelijke samenstelling van fronten te krijgen is het raadzaam alles in 1 order te bestellen. De fronten worden namelijk per bestelling op maat voor jou geproduceerd. Een nabestelling kan qua structuur en kleur dan ook verschillen van een eerder geleverd paneel.

Samples

Bij ons kun je eenvoudig samples bestellen om te ontdekken welk frontje het beste past bij jouw keuken. Onze samples geven je de mogelijkheid om de textuur, kleur en kwaliteit van het hout van dichtbij te bekijken. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken voor je keukenrenovatie of -ontwerp. Omdat we begrijpen dat elke keuken uniek is bieden we deze service aan. Zo weet je zeker dat jouw gekozen fronten perfect aansluiten bij jouw stijl en interieur.

u003ch2 style=u0022text-align: center;u0022u003ePlan een afspraak in onze showroomu003c/h2u003ernu003cp style=u0022text-align: center;u0022u003eBezoek onze showroom in Hengelo om enkele voorbeeldkeukens met eigen ogen te zien. Wij staan klaar om je te adviseren en al je vragen te beantwoorden. Plan vandaag nog een afspraak, we kijken ernaar uit om je te verwelkomen!u003c/pu003e