Gratis verzending houtcuisine

Gratis levering

Offerte binnen 2 werkdagen

Offerte binnen 2 werkdagen

Hoogste kwaliteit

Hoogste kwaliteit

Onderhoudsadvies

 

Algemeen onderhoudsadvies

Maak de fronten schoon met een vochtige, pluisvrije doek met een zeer verdunde milde zeepoplossing. Vermijd agressieve of chemische schoonmaakmiddelen; deze kunnen de toplaag aantasten. Ook het gebruik van schoonmaakmachines raden we af. Pas verder op met vocht; als het niet kan verdampen, kunnen er vlekken of kringen ontstaan. Natte doeken zijn notoire boosdoeners.

Gelakte fronten

Onze gelakte panelen hebben geen speciaal onderhoud nodig. Ze zijn aan beide zijden voorzien van een stevige en slijtvaste laag twee-componenten lak. Jouw keukenfronten kunnen daarmee best tegen een stootje. De eerste twee à vier weken is de lak nog aan het uitharden, en zul je iets voorzichtiger moeten zijn. Schoonmaken doe je met een doek met water, met een milde zeepoplossing.

Sample keukenfront massief eiken naturel
Sample keukenfront noten fineer

Geoliede fronten

Onze geoliede panelen hoeven doorgaans niet extra behandeld te worden. Ze zijn aan beide zijden behandeld met een Rubio Monocoat Hardwaxolie. De eerste twee à vier weken is de olie nog aan het inwerken, en zul je iets voorzichtiger moeten zijn. Om te testen of de fronten goed beschermd zijn, kun je een paar druppels water erop sprenkelen. Als de druppels blijven liggen, is het hout voldoende verzadigd.

Opfrisbeurt geoliede fronten

Mocht een onderhoudsbeurt nodig zijn (bij slijtage, vlekken of krasjes), dan kun je de panelen bijwerken met RM (Rubio Monocoat) Refresh. Deze olie geeft goede bescherming, maar geen kleurherstel. Bij een grondige opfrisbeurt kun je RM Maintenance Oil gebruiken. Deze olie is beschikbaar in verschillende kleuren en geeft dus kleurherstel. Beide producten kunnen ook plaatselijk worden gebruikt.

Sample keukenfront massief eiken zwart