Bel ons: 085 - 016 06 06 e-mail

Betonlook wanden in de keuken

Betonlook wanden in de keuken

Ambachtelijke wandafwerking

Waar eerst nog genoegen werd genomen met behang met een betonmotief vind je nu steeds meer materialen die de betonlook beter benaderen. En bovendien een natuurlijke uitstraling én herkomst hebben. Fabrikanten spelen met muurverf, krijtverven en speciale stucmaterialen in op de vraag naar deze materialen. Ook wordt er steeds meer teruggegrepen op ambachtelijke technieken voor wandafwerking. Denk aan tadelakt of stucwerk van leem.

Beton en hout in de keuken

Hout en beton worden in de keuken al veel toegepast. Zo zijn heel wat HoutCuisine keukens voorzien van een betonnen aanrechtblad. Het hout met het ruwe en stoere van zo’n aanrechtblad maken een heel puur geheel. En de combinatie en de materialen passen ook nog eens in een scala aan woonstijlen. Bovendien is het een tijdloze combinatie. Een combinatie die ook nog eens heel goed gemaakt kan worden met een betonlook wand in de keuken. Zo’n muur kun je bijvoorbeeld realiseren met de muurverf van Pure & Originals. Afhankelijk van de afwerking krijgt deze verf een betonlook of meer een tadelakt-uitstraling.

Betonlook gecombineerd met hout

Interieur met hout en betonlook wand. Beeld: brsh

Een betonlook wand gecombineerd met hout

Een betonlook wand in een keuken met houten fronten is weer een perfecte basis om verder te variëren. Een aanrechtblad van natuursteen, bijvoorbeeld Belgisch graniet, contrasteert mooi met de matte uitstraling van de wand. Eenheid creëer je dan door de textuur van de betonlook wand aan te laten sluiten bij je fronten. Kies in dat geval voor een matte afwerking van het hout.

Zelf een betonlook wand maken

Een betonlook wand in de keuken verdient net als een betonnen aanrechtblad aandacht en vakmanschap. Je dient rekening te houden met de hoge eisen waaraan de wandafwerking dient te voldoen. Ook de ondergrond dient geschikt te zijn voor je afwerking. Laat je dus echt goed adviseren en zorg voor een perfecte applicatie. Een verf als Marrakech Walls van Pure & Originals is op diverse manieren aan te brengen. Het uiteindelijke effect kan daarom heel divers zijn.

Betonlook wand interieur Amsterdam

Variatie in betonlook. Toepassing in interieur Amsterdam. Beeld: brsh

Een betonlook wand laten aanbrengen

Natuurlijk kun je een betonlook wand ook laten aanbrengen. Kies hiervoor een schilder die materiaal en techniek perfect beheerst. In de vakmensen van brsh vonden wij de perfecte partner. Niet alleen herkenden wij in hen dezelfde passie die wij voor hout hebben. Het tot in de perfectie werken en de beheersing van het vakmanschap maken van brsh wat ons betreft dé partij om voor te kiezen voor het realiseren van een betonlook wand of het aanbrengen van een andere ambachtelijke wandafwerking. Dit samenbrengen met fronten van HoutCuisine creëert eindeloze mogelijkheden voor een unieke keuken.