Bel ons: 085 - 016 06 06 e-mail

Groente uit eigen keuken

Groente uit eigen keuken

Peterselie in keuken

Peterselie is makkelijk zelf te kweken. En heerlijk in tal van gerechten.

Zelf groente verbouwen is leuk

Groente verbouwen is leuk (zowel voor grote als kleine mensen) en helemaal niet moeilijk. Ook als je een druk gezinsleven en een veeleisende baan hebt. Begin gemakkelijk met het kweken van kruiden. Veel kruidensoorten zijn geschikt om in de keuken te kweken (soorten uit een droger klimaat doen het beter vanwege de droge lucht in huis). Let op dat je ze niet te dicht bij de oven of het fornuis zet. Kruiden hebben veel licht nodig, daarnaast houden ze niet van hevige temperatuurschommelingen en kunnen ze niet tegen tocht. De meest ideale temperatuur is tussen de 15 en 20 graden.

Groentetuin in je keuken

Nanogarden in keuken

De ‘Kitchen Nano Garden’ van Hyundai. Volautomatisch groenten en fruit kweken in je eigen keuken.

Vind je het toch te veel werk en heb je echt geen groene vingers? Dan is de ‘Kitchen Nano Garden’ van Hyundai misschien wel iets voor jou. Met deze high-tech installatie kun je groente en fruit in je keuken laten groeien. Een soort verticale groentetuin zeg maar. In de metalen stellage zijn lades ingebouwd met elk een water-, licht- en voedingssysteem. Je stemt zelf af hoeveel licht, water en voeding je plantjes krijgen. En geef je te veel water of misschien wel te weinig voeding, dan gaat er een alarm af. Zo kan het dus nooit misgaan.

Buiten de keuken

Een groente die niet geschikt is om in de keuken te verbouwen is de courgette. Deze plant hoort in de volle grond, maar ook op een balkon of daktuin gedijt hij goed in een pot. Vanaf april tot mei is de tijd om te zaaien. Onze tip is om courgettes te plukken net voor ze rijp zijn, dan krijg je namelijk een grotere oogst. Courgettes kun je veelvuldig gebruiken in je keuken. Maak er soep van, wok ze in de pan of gratineer ze in de oven. Hmmm, dat wordt smullen!