Bel ons: 085 - 016 06 06 e-mail

Handgrepen monteren

Handgrepen monteren

Wij krijgen vaak de vraag of wij de handgrepen die we leveren ook monteren op de fronten. Omdat iedere keuken anders is en elke opstelling zijn eigen logica kent, adviseren wij om de grepen zelf te monteren op de plaats waarvan jij denkt dat deze het beste past.

Het monteren van een handgreep is niet moeilijk. Er is een verschil tussen handgrepen en knoppen. Knoppen worden gemonteerd met 1 boutje en grepen met 2 of soms 3 boutjes. 

Wat je nodig hebt om de handgrepen te positioneren en te monteren zijn 3 dingen;  Een boormal, houtboor 5mm en een schroevendraaier. De boormal is bij IKEA verkrijgbaar voor 99 cent en is een universele mal waarmee iedere greep uit te meten is. Met deze mal bepaal je de positie van de gaten die geboord moeten worden. Boor nu de benodigde gaten en schroef daarna met de M5 boutjes de greep op het front.

TIP: let op dat je bij de vaatwasser en de koelkast/vriezer de grepen eerst monteert voordat je het front monteert anders kan je er niet meer bij.

Denk goed na voordat je de positie definitief bepaald want wanneer er eenmaal een gat in je front zit is het definitief. Let op de draairichting van de deuren en de hoogte van de grepen op de lades.

Heel veel succes en wij zijn uiteraard bereikbaar voor advies wanneer je er niet uitkomt.

Hieronder zie je de afbeelding van de boormal van IKEA.

De boormal van IKEA