Bel ons: 085 - 016 06 06 e-mail

Massief eikenhout dat niet kromtrekt

Massief eikenhout dat niet kromtrekt

Hout is een prachtig product om meubels en keukens van te maken. Wij werken al jaren met verschillende houtsoorten en raken er ook niet op uitgekeken. De mooiste keukens, badmeubels en tafels hebben we mogen maken. Er is echter ook een eigenschap van hout dat niet praktisch is bij het verwerken ervan tot bijvoorbeeld een keukendeur namelijk; Hout werkt! Onder invloed van temperatuur en luchtvochtigheid zal het hout of wel uitzetten, ofwel krimpen. Daarnaast kan het kromtrekken en dat wil je liever niet als het om jouw keukendeur gaat. Dat hout uitzet en krimpt daar kunnen we niets aan doen, het is tenslotte een natuurproduct, maar aan het kromtrekken is wel wat te doen. 

In de afgelopen 10 jaar hebben we veel geëxperimenteerd om een oplossing te vinden tegen het kromtrekken van het hout. Van 3 laags verlijmde platen tot het bevestigen van strips aan de achterzijde van een front. Uiteindelijk is er 1 manier over gebleven die het beste werkt en ook nog eens niet zichtbaar is! Deze manier passen wij al jaren toe en wij zijn erg tevreden over de duurzaamheid van deze oplossing. 

De oplossing is dat wij een metalen strip van 5cm breed en 1cm dik verwerken 'IN' het front. Het keukenfront is opgebouwd uit verschillende planken die aan elkaar verlijmd worden, in ieder planken maken wij een gat door en door en in de 2 buitenste planken zit ook een gat maar dat loopt niet door. Bij het verlijmen van het keukenfront wordt de metalen strip door de gaten gestoken en de 2 buitenste planken sluiten de strip op. Dan worden alle planken aan elkaar verlijmd en zit de strip in het front. Onzichtbaar en super stabiel is nu het keukenfront.

Op deze manier blijven de keukenfronten die wij maken in vorm en kan jij jarenlang genieten van een mooie massief houten keuken die ook mooi blijft.