Bel ons: 085 - 016 06 06 e-mail

Welke kleur geef jij je keuken in het nieuwe jaar?

Welke kleur geef jij je keuken in het nieuwe jaar?

Keuken kleur 1: Fuchsia roze

Kleur in je keuken zonder het op te merken is er niet bij deze keer. Volgens Pantone gaat Radiant Orchid! het helemaal maken dit jaar. Daarom heeft de kleurenspecialist deze lichte paars met fuchsia en roze ondertonen uitgeroepen tot kleur van het jaar 2014. De kleurenexperts van Pantone vinden dat de kleur vreugde, liefde en gezondheid uitstraalt. Een boeiende kleur met een vriendelijke charme en daarom: een fijne kleur om in te wonen. Maar hoe pas je fuchsia roze nu toe in je interieur? Alle muren in deze kleur is wellicht iets te veel van het goede, breng daarom enkele accenten in je interieur aan. Radiant Orchid! is goed te combineren met olijfgroen, en – misschien verrassend – ook met turquoise of geel.

Dazzling blue: schilder je keuken blauw

Keuken kleur 2: Facebook-blauw

Kleur bepaalt de sfeer in je keuken en huis. Zo is rood opwekkend (het blijkt bijvoorbeeld dat mensen meer eten in een rode keuken). Geel daarentegen zorgt voor vrolijkheid en brengt als het ware de zon in huis. De koele kleur blauw brengt rust. Het staat voor ontspanning en heeft hetzelfde rustgevende effect als de blauwe bloemen van lavendel. En laat blauw, Dazzling Blue om precies te zijn, nu net de lentekleur van 2014 op modegebied worden. Dazzling Blue, dat zowel voor mannen als vrouwen kan, is een pittige nuance van kobaltblauw en je kent hem van Facebook. De kleur gaat goed met zachte blauwe pastels, maar ook met gewaagde kleuren is het een goede krachtige combi. Wij zeggen: laat de lente maar komen…

Verftrend: krijt- en kalkverf

Het is dan wel geen kleurtrend, maar toch willen we de kalk- en krijtverven van Farrow&Ball hier even noemen. Deze trend doet het al een aantal jaren goed en gaat in 2014 gewoon verder. De uitstraling en kleurdiepte van Farrow&Ball is uniek. Dat komt mede doordat het bedrijf de verf in de Engelse fabriek nog volgens oude formuleringen en traditionele methode maakt. Je kunt kiezen uit maar liefst 132 verschillende kleuren. Deze verf wordt veel gebruikt bij eikenhouten keukens. De natuurlijke uitstraling van beide materialen versterkt elkaar. Het kleurenpalet van deze fabrikant is tijdloos. En dat maakt dat het ook dit jaar prima in je keuken past!

Keuken kleuren voor 2014