Maatwerk Mogelijk

FCS-gecertificeerd

Verschillende Houtsoorten

Je IKEA keukendeurtjes vervangen

IKEA keukendeurtjes vervangen

Heb jij een bestaande IKEA keuken en wil je graag de keukendeurtjes vervangen? Of wordt er een splinternieuwe IKEA keuken geplaatst maar wil je de uitstraling en stijl van je keuken naar eigen smaak aanpassen? Met ons concept vervang je eenvoudig zelf je keukenfronten.

Waarom je keukendeurtjes vervangen?

De levensduur van een IKEA keuken is lang. Niet voor niets biedt IKEA maar liefst 25 jaar garantie. Uiteraard is de buitenkant van de keuken het gevoeligst voor slijtage, en dan met name de keukendeurtjes. Door de keukendeurtjes van jouw keukenkastjes te vervangen geef je de keuken weer een nieuwe, frisse uitstraling.

Is jouw keuken nog in topstaat maar ben je uitgekeken op de stijl? Ook dan biedt het vervangen van je keukenfronten uitkomst. In een handomdraai geef je jouw keuken compleet andere uitstraling. Bekijk onze inspiratiepagina om te ontdekken welke keukenstijl bij jou past.

Door het vervangen van de keukenfronten heb je ook de mogelijkheid om de functionaliteit te verbeteren of ander IKEA keuken hacks toe te passen. Misschien wil je meer opbergruimte creëren of de indeling van je keuken optimaliseren. Of wil je een keukeneiland plaatsen. Het veranderen van de stijl van je keuken geeft je keuken een zeer andere uitstraling, denk goed na over wat je allemaal nog meer kunt upgraden.

Ook als je nieuwe IKEA keuken laat plaatsen kan je overwegen om je keukenfrontjes te vervangen. Je hebt dan wel de voordelen van een IKEA keuken – zoals een aantrekkelijke prijs – maar de mogelijkheid om een eigen, unieke stijl te creëren.

Stijlen en houtsoorten

Voordat je de frontjes gaat vervangen wil je uiteraard goed nadenken over de materialen en houtsoorten. HoutCuisine biedt verschillende paneelsoorten zoals massief eiken, fineer eiken, fineer noten en massief notenhout. Kies voor glad, geborsteld of fijnbezaagd om de gewenste uitstraling te krijgen. Onze panelen zijn in diverse kleuren te bestellen. Denk aan zwart voor een strakke, moderne keuken of eiken naturel voor een meer landelijke stijl. Je kunt kiezen uit alle Rubio monocoat kleuren.

Elke kleur geeft een keuken een eigen unieke stijl. Het notenhout geeft de keukenfronten een klassieke Scandinavische jaren 50-tig look en feel. De kleur bourbon geeft een keuken een warme winterachtige bourbon sfeer waardoor er een extra fijne sfeer wordt gecreëerd. Hou je van een meer eclectisch interieur? Kies dan voor onze kleur Cherry Coral, een prachtige rode kleur die je keuken veranderd in een eyecatcher. Elke kleur een andere stijl.

Om de houtsoort en de kleur écht goed te kunnen beoordelen is het mogelijk om samples te bestellen. Zo krijg je een goed beeld van de kwaliteit en afwerking voor je een offerte aanvraagt. Ook kan een sample helpen bij het uitzoeken van een werkblad of vloer.

Ook is het mogelijk om langs te komen in onze showroom in Ankeveen. Maak daarvoor een afspraak.

Kan ik mijn IKEA fronten zelf vervangen?

Het vervangen van je IKEA keukenfronten kan eenvoudig zelf gedaan worden. Al onze fronten zijn voorgeboord volgens de exacte maatvoering van de IKEA Metod lijn. De keukendeurtjes klikken in de scharnieren van de kasten, en voor het monteren van de ladefronten heb je slechts een schroevendraaier nodig. Montage is dus heel eenvoudig! Om die reden vervangt HoutCuisine zelf geen frontjes, het monteren is aan jou.

Het nemen van nauwkeurige metingen is essentieel bij het bestellen van nieuwe keukendeuren voor je IKEA keuken. Onjuiste metingen kunnen leiden tot deurtjes of laden die niet goed passen of niet goed sluiten. Zorg ervoor dat je zorgvuldig en precies meet en let goed op de aantallen. Hou bij het opmeten van de zijpanelen altijd rekening met een afwijking in de achterwand.

Voorbereiding voor de installatie van nieuwe deurtjes

Voordat je de nieuwe deurtjes en laden kunt installeren, moet je de bestaande fronten demonteren. Verwijder voorzichtig de scharnieren, handgrepen en andere bevestigingen. Zorg ervoor dat je de deurtjes en panelen op een veilige plaats bewaart, omdat je ze mogelijk nog nodig hebt voor eventuele garantieclaims of toekomstig gebruik.

Voordat je de nieuwe deurtjes installeert, is het een goed idee om de keukenkasten grondig schoon te maken en voor te bereiden. Verwijder vuil, vet of stof van de oppervlakken. Controleer ook of er reparaties nodig zijn aan de kasten, zoals het vervangen van beschadigde panelen of het repareren van losse scharnieren en niet werkende laden.

Stapsgewijze installatie van nieuwe deurtjes

Begin met het installeren van de scharnieren op de nieuwe deurtjes. Zorg ervoor dat je de juiste scharnieren gebruikt die passen op het IKEA keukensysteem. Volg de instructies van de fabrikant om de scharnieren correct te monteren. Na het installeren van de scharnieren kunnen de nieuwe deurtjes worden bevestigd aan de keukenkasten. Zorg ervoor dat de deurtjes goed zijn uitgelijnd en recht hangen. Pas indien nodig de scharnieren aan om ervoor te zorgen dat de deurtjes soepel openen en sluiten.

Als je nieuwe handgrepen of knoppen hebt gekozen, kun je deze nu installeren op de nieuwe fronten. Zorg ervoor dat je de juiste bevestigingsmethoden gebruikt en dat de handgrepen of knoppen stevig vastzitten.

Onderhoud en verzorging van je nieuwe keukenfronten

Hierbij nog een aantal tips voor het onderhouden van de nieuwe keukenpanelen. Om je nieuwe deurtjes in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud en verzorging nodig. Reinig de deurtjes regelmatig met een zachte doek en mild schoonmaakmiddel. Vermijd schurende of bijtende reinigingsmiddelen die het oppervlak kunnen beschadigen. Controleer ook regelmatig de scharnieren en andere bevestigingen om ervoor te zorgen dat alles goed functioneert. Bekijk hier de onderhoudspagina.

Garantie

Bang om de garantie op je IKEA keuken te verliezen? Niet nodig! Alle onderdelen van IKEA keukens worden per stuk verkocht wat betekent dat elk onderdeel ook 25 jaar garantie heeft. Als je een keukenfront vervangt dan beïnvloedt dit de garantie niet. De keukenkastjes en alle andere elementen behouden hun garantie. Je kan dus met een gerust hart je IKEA keukendeurtjes vervangen.