Gratis verzending houtcuisine

Gratis verzending vanaf €1800,-

Offerte binnen 48h

Offerte binnen 48h

Hoogste kwaliteit - betaalbare prijs

Hoogste kwaliteit - betaalbare prijs

Je IKEA keukendeurtjes vervangen

IKEA keukendeurtjes vervangen

Heb jij een bestaande IKEA keuken en wil je graag de keukendeurtjes vervangen? Of wordt er een splinternieuwe IKEA keuken geplaatst maar wil je de uitstraling en stijl van je keuken naar eigen smaak aanpassen? Met ons concept vervang je eenvoudig zelf je keukenfronten.

Waarom je keukendeurtjes vervangen?

De levensduur van een IKEA keuken is lang. Niet voor niets biedt IKEA maar liefst 25 jaar garantie. Uiteraard is de buitenkant van de keuken het meest gevoelig voor slijtage, en dan met name de keukendeurtjes. Door de keukendeurtjes van jouw keukenkastjes te vervangen geef je jouw keuken weer een nieuwe, frisse uitstraling.

Is jouw keuken nog in topstaat maar ben je uitgekeken op de stijl? Ook dan biedt het vervangen van je keukenfronten uitkomst. In een handomdraai geef je jouw keuken compleet andere uitstraling. Bekijk onze inspiratiepagina om te ontdekken welke keukenstijl bij jou past.

Ook als je nieuwe IKEA keuken laat plaatsen kan je overwegen om je keukenfrontjes te vervangen. Je hebt dan wel de voordelen van een IKEA keuken – zoals een aantrekkelijke prijs – maar de mogelijkheid om een eigen, unieke stijl te creëren.

Stijlen en houtsoorten

Voordat je de frontjes gaat vervangen wil je uiteraard goed nadenken over de materialen en houtsoorten. HoutCuisine biedt verschillende paneelsoorten zoals massief eiken, fineer eiken en fineer noten. Kies voor glad, geborsteld of fijnbezaagd om de gewenste uitstraling te krijgen. Onze panelen zijn in diverse kleuren te bestellen. Denk aan zwart voor een strakke, moderne keuken of eiken naturel voor een meer landelijke stijl.

Om de houtsoort en de kleur écht goed te kunnen beoordelen is het mogelijk om samples te bestellen. Zo krijg je een goed beeld van de kwaliteit en afwerking voor je een offerte aanvraagt.

Kan ik mijn IKEA fronten zelf vervangen?

Het vervangen van je IKEA keukenfronten kan eenvoudig zelf gedaan worden. Al onze fronten zijn voorgeboord volgens de exacte maatvoering van de IKEA Metod lijn. De keukendeurtjes klikken in de scharnieren van de kasten, en voor het monteren van de ladefronten heb je slechts een schroevendraaier nodig. Montage is dus heel eenvoudig! Om die reden vervangt HoutCuisine zelf geen frontjes, het monteren is aan jou.

Garantie

Bang om de garantie op je IKEA keuken te verliezen? Niet nodig! Alle onderdelen van IKEA keukens worden per stuk verkocht wat betekent dat elk onderdeel ook 25 jaar garantie heeft. Als je een keukenfront vervangt dan beïnvloedt dit de garantie niet. De keukenkastjes en alle andere elementen behouden hun garantie. Je kan dus met een gerust hart je IKEA keukendeurtjes vervangen.