Bel ons: 085 - 016 06 06 e-mail

Blogs

Massief eikenhout dat niet kromtrekt

Massief hout werkt. Maar door onze beproefde technologie kunnen wij garanderen dat onze massief houten fronten niet krom trekken. Aan de buitenkant is hier niets van te zien maar in het front hebben wij een onzichtbare oplossing gevonden.

Lees meer


Zo werkt ons concept

Jouw droomkeuken zelf samenstellen en maken daar helpen we graag bij! Met behulp van de keukenkasten van IKEA in combinatie met echte massief houten keukenfronten van Houtcuisine is jouw ideale keuken dichterbij dan je denkt.

Lees meer


Handgrepen monteren

Handgrepen maken jouw keuken helemaal af! Zelf monteren is makkelijker dan je denkt met de juiste spullen en een beetje denkwerk is het zo gebeurd. Lees onze tips en veel succes met het maken van jouw droomkeuken.

Lees meer


Wat is een greeploze keuken?

Onze keukens worden greeploos uitgevoerd, daarom hebben zij een tijdloze en natuurlijke uitstraling. Lees meer over de mogelijkheden en als je vragen hebt bel ons gerust voor advies.

Lees meer


Betonlook wanden in de keuken

Betonlook wanden zijn niet meer weg te denken uit het interieur. De strakke en industriële uitstraling van beton past prima bij het huidige tijdsbeeld. Het eerlijke en nuchtere aanzien van het beton combineert heel goed met natuurlijke materialen. En dan met name hout. Niet gek dat we het bij HoutCuisine warm krijgen van deze combinatie met onze fronten.

Lees meer


Food fotografie met je smartphone: 30 foto tips

Food fotografie is niet bepaald onze business. Wij maken houten keukens op basis van IKEA keukens. Maar naast mooie keukens houden we ook van heerlijk eten, drinken en koken. Regelmatig gaan er succesrecepten over en weer tussen onze meubelmakers. En het is ook niet vreemd als er tijdens de lunch een kookmagazine en soms een kookboek met prachtige food fotografie op tafel komt. Die zwak voor eten en prachtige culinaire fotografie is eigenlijk logisch. Uiteindelijk dragen wij bij aan een prachtige ruimte die prettig is om te leven, genieten maar tenslotte vooral dient om te koken.

Lees meer


De beste kookboeken van afgelopen jaar

Bij HoutCuisine zijn we niet alleen gek op hout en mooie keukens. Ook lekker koken en goed eten zijn geliefd. Terugkijkend op het jaar bespraken we de beste kookboeken die in 2014 verschenen. Bedoeling was om een absolute HoutCuisine-favoriet van het afgelopen jaar te benoemen. Net zoiets als de verkiezing voor Kookboek van het Jaar. Maar dat is niet gelukt. Niet één kookboek kwam dubbel voor op onze lijstjes. De persoonlijke voorkeuren liepen van een boek over het bereiden van groot wild tot het laatste vegetarische kookboek van Ottolenghi. De gemoederen liepen hoog op. Het werd dus tijd om een specialist in te schakelen. Gezamenlijk zijn we tot de HoutCuisine top-5 van beste kookboeken van afgelopen jaar gekomen.

Lees meer


Een kinderkeukentje: 10 doe-het-zelf tips

Bij HoutCuisine maken we houten maatwerk keukens op basis van IKEA keukens. Hetzelfde deden we voor een special actie met twee exemplaren van het welbekende Duktig kinderkeukentje van IKEA. De gepimpte kinderkeukentjes zijn zo gewild dat we regelmatig de vraag kregen of we deze zo verkopen. Nee dus. Maar je kunt natuurlijk zelf aan de slag om een kinderkeukentje helemaal naar wens te maken. Tien tips voor een uniek kinderkeukentje.

Lees meer


Groente uit eigen keuken

De reis die groente naar je bord aflegt, wordt steeds korter. Lokaal consumeren is hot. Wat van dichtbij komt is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens beter voor onze planeet. Steeds meer mensen gaan zelf aan de slag met groente verbouwen. Alleen, met het gezin of misschien wel met de buurt. In de voortuin, op het balkon en zelfs in de keuken. Urban gardening is dé trend.

Lees meer


Welke kleur geef jij je keuken in het nieuwe jaar?

Een nieuw jaar betekent een frisse start. En bij een frisse start horen nieuwe kleuren. Trendwatchers draaien overuren om te voorspellen welke kant het op gaat. Je keuken restylen kan al in een handomdraai door het verven van een muur. Maar welke kleur kies je? Om het je gemakkelijk te maken, zetten we de kleur- en verftrends voor dit jaar op een rijtje.

Lees meer